Vissen, paardrijden, mijn hart zwaait.... En waarom niet allebei?

"Jungle"

Wil je ontsnappen, jezelf laten gaan in een dagdroom voor een wandeling? 

Kom en beleef een open-air ervaring in alle vrijheid. Slenter door de straten van Lamastre en Désaignes en ontdek permanente of tijdelijke kunstwerken.

Portret van een van de kunstenaars die de kunst in onze dorpen in ere houdt:

 

Mickaël Valet - all-terrain schilder - Saint-Barthélemy-Grozon

 

"Ik beoefen de schilderkunst als een reis om de natuur en mijn tijdgenoten te ontmoeten. Na een kindertijd waarin ik de natuur aanschouwde en tekende, studeerde ik gedurende tien jaar toegepaste kunsten en beeldende kunsten.

Van daaruit is een praktijk van kunst buiten het atelier en buiten de gebaande paden geboren. Straatschilderen (met de kerstetalages) was in het begin een manier om mijn werk te financieren. Het is nu mijn werk, ik ben een all-terrain schilder.

Zo kom ik tegemoet aan de wens van mijn sponsors op velerlei gebied, door een vleugje schoonheid en poëzie te brengen en de natuur en haar bewoners te huldigen".

Mickaël Valet - Kunstenaar Schilder

 

"Ik beoefen de schilderkunst als een reis om de natuur en mijn tijdgenoten te ontmoeten. Na een kindertijd waarin ik de natuur aanschouwde en tekende, studeerde ik gedurende tien jaar toegepaste kunsten en beeldende kunsten.

Van daaruit is een praktijk van kunst buiten het atelier en buiten de gebaande paden geboren. Straatschilderen (met de kerstetalages) was in het begin een manier om mijn werk te financieren. Het is nu mijn werk, ik ben een all-terrain schilder.

Zo kom ik tegemoet aan de wens van mijn sponsors op velerlei gebied, door een vleugje schoonheid en poëzie te brengen en de natuur en haar bewoners te huldigen".

"Alpine"
"La Plume Divine"

 

Een mooie en poëtische ontsnapping wacht op u in het Land van Lamastre!

In Lamastre, Désaignes of Empurany brengt Mickaël Valet met zijn penseel het belang van de natuur over, van de seizoenen, maar ook van de historische en natuurlijke elementen die eigen zijn aan het Pays de Lamastre en die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling ervan. Een bezoek met vrije toegang, door pleinen en steegjes, dat nieuwe perspectieven opent, een ode aan de schoonheid van levende wezens maar ook van eenvoudige dingen.

 

Enkele permanente werken van Mickaël Valet:

 

- « La jungle », vitrine van het Veterinair Bureau van Mercadal – Place Seignobos, Lamastre – 2018

- « Alpine », vitrine van de oude Fixe Auto – 22, place Montgolfier, Lamastre – 2018

- « La plume divine », vitrine van La Plume Divine – 6, place Rampon, Lamastre - 2019

- « Oiseau du paradis », vitrine van La Belle Epoque – 2, place Rampon, Lamastre – 2018

- « Années folles », muurschildering in de Phyldus Kapel, à Désaignes – 2018

- « Toscane, end of summer », vitrine van het restaurant La Pizz', à Désaignes - 2018

- Fresco op de etalage van de slagerij Mougey, à Désaignes - 2019

- « Ardèche Verte », permanente muurschildering gemaakt met penselen en siloxaanverf. Op het bushokje van Empurany 2019

 

U kunt ook enkele van zijn werken vinden, zoals de muurschildering "Fresque Végétale", tijdens een maaltijd in de zaal van het hotel-restaurant Les Négociants, 14, place Rampon in Lamastre.

Terwijl u een lekkere koffie drinkt in Kaopa Café, 25 rue du Savel in Lamastre, kunt u " La chèvre Kaopa " bewonderen, geschilderd op de brander!

(Deze fresco's zijn niet vrij toegankelijk omdat zij zich binnen in de winkels bevinden).

 

U kunt ook de werken van Mickaël Valet in andere steden van de Ardèche en buiten het departement vinden door op de volgende link te klikken:

 

https://www.behance.net/mickaelval0987

 

 

 

Mickaël Valet aan het werk
"Fresque Végétale"